Da jeg begyndte at lave yoghurt i min øjeblikkelige gryde et stykke tid tilbage, er jeg aldrig stoppet. Når en batch er væk, laver jeg en anden. Det er ikke en sød yoghurt, og for mig har den brug for lidt sødme. Jeg startede med en regn honning, frisk frugt og min hjemmelavede granola. Det er delish på den måde, men jeg havde brug for noget sort. Det er netop, hvad denne yoghurt havde brug for at virvle med en dukke af hjemmelavet frugtkonserves! Det er en perfekt konsistens at hvirvle ind og tilføjer den perfekte sødme. Indtil videre har jeg lavet et parti jordbær og blåbær. Det er også lækkert på toast!
Ingredienser:
4 kopper jordbær, skroget og halveret eller fjerdedelt, hvis de er store (eller blåbær)
1 kop sukker
1/2 tsk revet citronskall
2 tsk frisk citronsaft
Instruktioner:
I en gryde opvarmes jordbær på medium varme i 5-8 minutter for at frigive deres væske (lettere at omrøre sukker).
Drej varmen ned til lav, tilsæt sukker og rør, indtil den er opløst. Tilsæt citronskum og juice.
Forøg varmen til medium og bring blandingen langsomt i kogning.
Rør jævnligt sammen med jordbærene, mens du omrører, og fortsæt med langsomt kogning, indtil marmelade er tykkere ca. 20 minutter.
Overfør marmelade til tæt indkapslede krukker (lad et lille rum stå ovenpå til udvidelse, når det fryser) og lad det køle af til stuetemperatur.
Opbevares i køleskab i ca. 2 uger (eller frys i 3 måneder)
Laver omkring 2 kopper
* Yderligere tip: Hvis du har et termometer, når syltetøjet når 215 F, er det klar.
Post a Comment